You are currently viewing Edicions : La tèrra que demòra – Claude Michelet

Edicions : La tèrra que demòra – Claude Michelet

Las Edicions IEO Tarn, en partenariat amb lo CCOA, vos presentan lo primièr libre de sa tota novèla colleccion Revira Lenga : La tèrra que demòra

Les Éditions IEO Tarn, en partenariat avec le CCOA, vous présentent le premier livre de sa toute nouvelle collection Revira Lenga : La tèrra que demòra.

La tèrra que demòra

Joan Bordare es d’aquela raça, seca, noseluda, nerviosa, aquela raça que s’encranca a la tèrra dempuèi de sègles e que se fa passar de generacion en generacion, lo gost del trabalh e l’amor gaireben carnal per las qualques ectaras de tèrra que cultiva…
Pr’aquò s’entend dejà, pas luènh de la comba dels Vernhes, lo bronzinament dels buldosèrs. D’unes, se disiá, vendrián cercar d’uranium, d’autres, investir lèu dins de futuras demòras… Dins aquelas annadas 1960, al nom del progrès, lo campèstre va definitivament cambiar.
Dins la comba, Bordare es lo sol païsan a pas voler vendre las tèrras, seriá a pes d’aur. Es sol contra totes per que sa tèrra demòre…
Lo primièr roman de Claude Michelet, cantoral de la tèrra e dels òmes que s’encargan.

Edicion IEO Tarn
2021
15€
En venda al Centre Occitan Rochegude

Claude Michelet

Ancian agricultor, Claude Michelet a totjorn agut lo talent per contar dins sos romans la tèrra e los que l’encarnan. Son òbra foguèt recompensada amb lo prèmi dels Libraris, lo prèmi Eugène-Le-Roy e lo del Roman popular, entre autras distincions. A en particular escrich lo celèbre Dels tordres als lops, lo primièr volume de la granda sagà dels Vialhe en Corrèsa.

Ancien agriculteur, Claude Michelet a toujours eu du talent pour raconter la terre et ceux qui l’incarnent dans ses romans. Son œuvre a été récompensée avec le prix des Libraires, le prix Eugène-Le-Roy e celui du Roman populaire, entre entres distinctions. Il a en particulier écrit le célèbre Des grives aux loups, le premier volume de la grande saga des Vialhe en Corrèze. 

Michel Villeneuve

Michel Villeneuve es un sòci del Centre Cultural Occitan de l’Albigés. Engenhaire a la retirada, viu a Auçac (81) dins la bòria ont es nascut en 1949. La tèrra que demòra es sa primièra publicacion.

Michel Villeneuve est membre du Centre Culturel Occitan de l’Albigeois. Ingénieur à la retraite, il vit à Aussac (81) dans la ferme dans laquelle il est né en 1949. La tèrra que demòra est sa première publication.

Las Edicions IEO Tarn

La seccion de Tarn de l’Institut d’Estudis Occitans se consacra a la promocion de la lenga e de la cultura occitanas. Son sèti es a Reialmont. De cercles locals a Albi, Caramauç, Castras, L’Isla d’Albigés prepausan de corses de lenga pels adultes, de talhièrs de conversacion, cant, lectura, dança, teatre… L’IEO e sos cercles trabalhan en partenariat amb los poders publics, las escòlas, las associacions occitanas, las associacions culturalas e amb totes los que vòlon lo desvolopament de l’occitan. Organizan de manifestacions culturalas, d’exposicions, de conferéncias, de visitas, e editan de libres.

Laisser un commentaire