Exposition de rentrée Albi 2014

  • Post author:
  • Post category:Non classé

Móstra (Exposition) de Septembre Octobre: Los amics del CÒR

Qu’una diversitat! Quelle diversité d’expression!

Josiana Daunis

Totis los artistes èran aquí levat Josiana e Maria-Cristina.

Josiana avia mandat de tablèus inspirats per d’emprentas. Un relèu siau que se podia tocar amb los uèlhs. / L’envoi de Josiana était un travail sur les empreintes d’où émanait un grand calme.

Josiana a viscut longtemps dins lo Tarn. A militat per l’Occitan d’anadas. La tenèm amiga de longa.

Ligam per veire qualquas emprentas de mai…. / Lien pour voir un reportage sur une expositin de Josiana.

Marie Christine Chaudesaigue

¤ Clic sus las fotòs pel zoom.

La pintura de Maria-Cristina li sortis del còr e del ventre, tota cauda de vida espontanèia. Un agach tot a fet personal, una pintura que la reverta. E ROGE! Es a veire. / Chaude, vivante et spontanée, inspirée par la nature: jardin, campagne… , telle est la peinture de Marie-Cristine.

Dear JaneMaria-França portèt de Patchwork e expliquèt las diferéncias entre 3 o 4 tipes différents, cadun reflet de sa culturas f’origina. Aquel d’aquí es un “Baby Jane”. Le “Dear Jane” est fait de  séries de petits blocs bicolores, travail de fourmi patiente au résultat surprenant.

Claudi (lo fotografe del pichòt pòble de l’òrt) portèt de fotòs numericas trabalhadas a l’ordinator.

E acabarem per dos piliers…. Medèu que nos susprenguèt per un tablèu qu'”pas de son estile” mas plen de jòia e de colors e Chantal que portèt de tablèus “Aniversari de la guèrra de 14-18”, los unis roges coma la sang e los rossels e l’autre tot fin en omenatge a las femnas del Segala que remplaçavan als camps los òmes montats al front.

Dins lo diapòrama çai dejos podètz trapar tornar Maria-França e son liqidambar, Medèu e sos clowns, Claudi e la catedrala, e Chantal.

 [slideshow_deploy id=’4651’]