Exposition de rentrée Albi 2014

  • Auteur/autrice de la publication :
  • Post category:Non classé

Móstra (Exposition) de Septembre Octobre: Los amics del CÒR

Qu’una diversitat! Quelle diversité d’expression!

Josiana Daunis

Totis los artistes èran aquí levat Josiana e Maria-Cristina.

Josiana avia mandat de tablèus inspirats per d’emprentas. Un relèu siau que se podia tocar amb los uèlhs. / L’envoi de Josiana était un travail sur les empreintes d’où émanait un grand calme.

Josiana a viscut longtemps dins lo Tarn. A militat per l’Occitan d’anadas. La tenèm amiga de longa.

Ligam per veire qualquas emprentas de mai…. / Lien pour voir un reportage sur une expositin de Josiana.

Marie Christine Chaudesaigue

¤ Clic sus las fotòs pel zoom.

La pintura de Maria-Cristina li sortis del còr e del ventre, tota cauda de vida espontanèia. Un agach tot a fet personal, una pintura que la reverta. E ROGE! Es a veire. / Chaude, vivante et spontanée, inspirée par la nature: jardin, campagne… , telle est la peinture de Marie-Cristine.

Dear JaneMaria-França portèt de Patchwork e expliquèt las diferéncias entre 3 o 4 tipes différents, cadun reflet de sa culturas f’origina. Aquel d’aquí es un « Baby Jane ». Le « Dear Jane » est fait de  séries de petits blocs bicolores, travail de fourmi patiente au résultat surprenant.

Claudi (lo fotografe del pichòt pòble de l’òrt) portèt de fotòs numericas trabalhadas a l’ordinator.

E acabarem per dos piliers…. Medèu que nos susprenguèt per un tablèu qu' »pas de son estile » mas plen de jòia e de colors e Chantal que portèt de tablèus « Aniversari de la guèrra de 14-18 », los unis roges coma la sang e los rossels e l’autre tot fin en omenatge a las femnas del Segala que remplaçavan als camps los òmes montats al front.

Dins lo diapòrama çai dejos podètz trapar tornar Maria-França e son liqidambar, Medèu e sos clowns, Claudi e la catedrala, e Chantal.

 [slideshow_deploy id=’4651′]